Vegan sushi krõbeda tofuga

Vegan sushi krõbeda tofuga

Ettevalmistamise aeg: 45 Minutit
Valmimisaeg: 20 Minutit
Aeg kokku: 1 Tund 5 Minutit

Vaja läheb

Küüslauguõlis marineeritud ja maitsepärmiga küpsetatud tofupulgad
  • 150 g tofut
  • Õli
  • 3 küüslauguküünt
Sushi
  • 150-200 g sushi riisi
  • Veidi riisiäädikat
  • Sool
  • Suhkur
  • 1 porgand
  • Pool suurt kurki
  • Pool paprikat
  • Teriyaki kaste
  • Vegan majonees
  • Norilehed (3-4 tk)

Valmistamine

1. Keeda riis.*
2. Pressi küüslauk ning sega õliga. Lase 20 minutit seista.
3. Lõika tofust pulgad.
4. Kalla küüslaugu- ja õlisegu tofule peale.
5. Veereta tofupulgad maitsepärmis.
6. Pane 200 C juurde ahju ning küpseta kuni tofu on krõbe (kuskil 30 minutit, oleneb ahjust).
7. Kuni tofu on ahjus, tee kurgist ja porgandist õhukesed viilud.**
8. Tõsta riis niiskete kätega norilehele ning jaota see ühtlaselt laiali. Ülemine norilehe osa jäta riisiga katmata.
9. Määri riisile majonees.
10. Pane sobivad koostisosad riisi peale ning hakka kogu kupatust rulli keerama.***
11. Kui rull on peaaegu koos, määri norileht veega ning kleebi see kinni.
12. Lõika rull kõigepealt pooleks ning siis soovitud suurusega tükkideks.
13. Naudi sojakastmega.
Print
* Õpetuse, kuidas sushi riisi õigesti keeta, leiad internetist.

** Mina kasutan mandoliini, sellega saab väga õhukesed viilud.

*** Vajadusel kasuta bambusmatti.
*** Tofu peale pane ka veidi Teriyaki kastet.