Vegan sushi krõbeda tofuga

Vegan sushi krõbeda tofuga

Ettevalmistamise aeg: 45 Minutit
Valmimisaeg: 20 Minutit
Aeg kokku: 1 Tund 5 Minutit

Vaja läheb

Küüslauguõlis marineeritud ja maitsepärmiga küpsetatud tofupulgad
  • 150 g tofut
  • Õli
  • 3 küüslauguküünt
Sushi
  • 150-200 g sushi riisi
  • Veidi riisiäädikat
  • Sool
  • Suhkur
  • 1 porgand
  • Pool suurt kurki
  • Pool paprikat
  • Vegan majonees
  • Norilehed (3-4 tk)

Valmistamine

1. Keeda riis.*
2. Pressi küüslauk ja sega õliga. Lase 20 minutit seista.
3. Lõika tofust pulgad.
4. Kalla küüslaugu- ja õlisegu tofule peale.
5. Veereta tofupulgad maitsepärmis.
6. Pane 200 kraadi juurde ahju. Küpseta kuni tofu on krõbe (see võtab kuskil 30 minutit, oleneb ahjust).
7. Kuni tofu on ahjus, tee kurgist ja porgandist õhukesed viilud.**
8. Tõsta riis niiskete kätega norilehele ja jaota see ühtlaselt laiali. Ülemine norilehe osa jäta riisiga katmata.
9. Määri riisile majonees.
10. Pane sobivad koostisosad riisi peale ja hakka kogu kupatust rulli keerama.***
11. Kui rull on peaaegu koos, määri norilehe katmata osa veega ja "kleebi" see kinni.
12. Lõika rull kõigepealt pooleks ja siis soovitud suurusega tükkideks.
13. Naudi sojakastmega.
Print
* Õpetuse, kuidas sushi riisi õigesti keeta, leiad internetist.
** Mina kasutan mandoliini, sellega saab väga õhukesed viilud.
*** Vajadusel kasuta bambusmatti.