Omamoodi oliivimääre

Rikkalik määre/dipp, mis sobib krõpsudega söömiseks, küpsiste või röstsaia peale või hoopis pidulauale! Mustade oliivide asemel kasuta julgelt ka rohelisi või mõlemaid.

Omamoodi oliivimääre

Ettevalmistamise aeg: 10 Minutit
Valmimisaeg: 2 Minutit
Aeg kokku: 12 Minutit

Vaja läheb

  • 150 g musti oliive (eriti head on Kalamata oliivid Kreekast)
  • 60 g ahjus röstitud paprikat (sobib ka purgist)
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl vegan toorjuustu
  • 0,5 tl ekstra väärisoliiviõli
  • Sõrmeotsatäis karripulbrit
  • Maitse järgi soola ja pipart

Valmistamine

1. Tükelda oliivid, röstitud pehme paprika ja küüslauk peenikesteks tükkideks. Võid ka kõik köögikombainis purustada, aga mitte täiesti pudruks.
2. Lisa segule toorjuust, oliiviõli, karripulber, sool ja pipar.
3. Sega korralikult kokku ning jäta külmikusse vähemalt 30 minutiks seisma.
Print