Kapsa-hakksojahautis

Kapsa-hakksojahautis

Ettevalmistamise aeg: 10 Minutit
Valmimisaeg: 30 Minutit
Aeg kokku: 40 Minutit
Mitmele: Neljale

Vaja läheb

  • 800 g kartuleid
  • 1 sibul
  • 1 pisem kapsapea (~800 g)
  • 1-2 puljongikuubikut
  • 100 g kuivatatud sojagraanuleid
  • Sool
  • Õli
  • 1 tl hakklihamaitseainet
  • (Serveerimiseks) majonees või toidukoor
  • Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Koori kartulid. Tükelda sibul pisikesteks kuubikuteks ning kartulid lõika pooleks. Kapsast tee ribad.
2. Pane kapsaribad suurde potti, peale kalla vett umbes nii palju, et pool kapsast oleks kaetud. Lase keema minna ning siis keera tuli maha ja lase haududa, kuni kapsas on pehme. Vahepeal lisa ka 1-2 purustatud puljongikuubikut.
3. Pooleks lõigatud kartulid pane külma vette soolaga keema. Keeda umbes 20 minutit kuni kartulid on pehmed. Kalla vesi ära, aseta poti peale kuiv ja puhas rätik ning peale kaas. Jäta seisma kuni hautis on ka valmis.
4. Keeda hakksoja paar minutit soolaga maitsestatud vees. Seejärel vala see sõelale ning loputa jääkülma veega läbi.
5. Pigista sojast vesi välja, et seda oleks parem praadida. Prae sibulat ja soja keskmisel tulel umbes 15 minutit. Lõpu poole lisa hakklihamaitseaine.
6. Kui kapsas on enam-vähem pehme, kalla juurde ka praetud hakksoja ning sega läbi. Hauta veel mõni minut.
7. Serveeri kartuli ning majoneesi või toidukoorega (ntks Alpro cuisine). Eriti hästi sobib peale ka purustatud pipar.
Print