Tummine vegan hernesupp

See hernesupp on parim, mida ma kunagi enda elus söönud olen. Ilma naljata. Väga oluline osa sellest on suitsutatud paprikahelbed, mis annava supile mõnusa suitsususe ja vürsikuse.

Tummine vegan hernesupp

Ettevalmistamise aeg: 10 Minutit
Valmimisaeg: 15 Minutit
Aeg kokku: 25 Minutit

Vaja läheb

  • 1 suur sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • õli praadimiseks
  • 250 g kuivatatud herneid*
  • 150 g odrakruupe
  • 1 suur porgand
  • 1-2 kartulit
  • 2 puljongikuubikut
  • vürtsikad suitsupaprikahelbed**

Valmistamine

1. Tükelda sibul ja pressi küüslauk.
2. Prae neid ca 5 minutit potis ning siis kalla kaussi.
3. Pane potti herned ja kruup. Kalla vett nii palju peale, et nad oleks kaetud.
4. Keeda kuni herned on juba enamvähem pehmed.
5. Koor ja tükelda porgand ja kartul.
6. Lisa poolpehmetele hernestele sibul, küüslauk, kartul ja porgand. Lisa ka puljongikuubik ja paprikahelbed.
7. Keeda kuni vesi ei paista enam läbi ja herned on pehmed.***
Print
* Eelistan poolikuid herneid, aga tervetega tuleb ka maitsev supp. Keeb lihtsalt veidi kauem.

** Kasutan La Chinata vürstikaid paprikahelbeid.

*** Vahepeal võid ka vett juurde lisada, kui supp liiga paks tundub.