Hispaaniapärane tomato toast

Ülimalt populaarne hommikusöök Hispaanias, mille valmistamine ka kodus võtab ca 5 minutit ja tulemus on täpselt sama maitsev kui mõnes välibaaris! Üks mõnus americano kõrvale ja hommik võib hispaaniapäraselt alata!

Hispaaniapärane tomato toast

Ettevalmistamise aeg: 5 Minutit
Valmimisaeg: 5 Minutit
Aeg kokku: 10 Minutit
Mitmele: 2-3

Vaja läheb

  • pool ciabattat* (ca 150 g)
  • 1 suur küpse ja mahlane tomat (kindlasti pehmemat sorti)
  • extra virgin oliiviõli
  • soola
  • soovi korral küüslauku

Valmistamine

1. Lõika sai pooleks (pikuti) ja rösti pannil mõni minut (õliga või õlita, oma valik). Võid kasutada ka näiteks ahju või saiadele sobivat rösterit
2. Riivi tomat jämeda riiviga
3. Sega riivitud tomatisse oliiviõli (u 1 tl, aga võid panna täpselt nii palju, kui soovid)
4. Kui saiad on röstitud, määri need soovi korral kokku küüslauguga. Seejärel jaga ära tomati-oliiviõli segu saiade vahel
5. Pane saiade peale veel oliiviõli, lisa ka soola ning sutska kahvliga mõned korrad saia, et segu jõuaks ka saia keskele
Print
*võid kasutada ka baguette'i või endale sobivat meelepärast värsket saia