Tummine vegan hernesupp
See hernesupp on parim, mida ma kunagi enda elus söönud olen. Ilma naljata. Väga oluline osa sellest on suitsutatud paprikahelbed, mis annava supile mõnusa suitsususe ja vürsikuse.
Tummine vegan hernesupp
Ettevalmistamise aeg: 10 Minutit
Valmimisaeg: 15 Minutit
Aeg kokku: 25 Minutit
Vaja läheb
- 1 suur sibul
- 3 küüslauguküünt
- Õli praadimiseks
- 250 g kuivatatud herneid*
- 150 g odrakruupe
- 1 suur porgand
- 1-2 kartulit
- 2 puljongikuubikut
- vürtsikad suitsupaprikahelbed**
Valmistamine
1.
Tükelda sibul ja pressi küüslauk.
2.
Prae neid umbes 5 minutit potis. Pane kaussi ja tõsta kõrvale.
3.
Pane potti herned ja kruup. Kalla vett nii palju peale, et need oleks kaetud.
4.
Keeda kuni herned on juba enamvähem pehmed.
5.
Koori ja tükelda porgand ja kartul.
6.
Lisa poolpehmetele hernestele sibul, küüslauk, kartul ja porgand. Lisa ka puljongikuubik ja paprikahelbed.
7.
Keeda kuni vesi ei paista enam läbi ja herned on pehmed.***
Print
* Eelistan poolikuid herneid, aga tervetega tuleb ka maitsev supp. Keeb lihtsalt veidi kauem.
** Kasutan La Chinata vürstikaid paprikahelbeid.
*** Vahepeal võid ka vett juurde lisada, kui supp liiga paks tundub.