Vegan Aloo Palak

Aloo Palak ehk spinati-kartulikarri on mu praegune kindel lemmiktoit. Pärast seda, kui seda esimest korda sain, olin hooked. Arvasin millegi pärast, et kodus on seda jube raske teha, aga tõestasin endale vastupidist.

Vegan Aloo Palak

Ettevalmistamise aeg: 15 Minutit
Valmimisaeg: 20 Minutit
Aeg kokku: 35 Minutit

Vaja läheb

  • 2-3 kartulit
  • 1 sibul
  • 2-3 küüslauguküünt
  • Õli praadimiseks
  • 1 tl karripastat
  • 1 suurem tomat
  • 1/4 tl ingveripulbrit
  • 1/4 tl kurkumit
  • 1/4 tšillipulbrit
  • Veidi soola
  • 1/4 tl musta pipart
  • 300 g värsket spinatit
  • 1/2 tl garam masalat*

Valmistamine

1. Koori ning tükelda kartul (kuubikuteks).
2. Keeda soolvees kartulikuubikuid kuni need on pehmed. Kalla vesi ning jäta korraks kõrvale seisma.
3. Tükelda sibul ja tomat ning pressi küüslauk.
4. Prae poti põhjas sibul ja küüslauk.
5. Mõne minuti pärast lisa karripasta ja sega korralikult. Prae veel mõni minut.
6. Lisa tomat ning kõik maitseained. Prae paar minutit.
7. Lisa kogu (pestud) spinat ning veidi vett, et kogu krempel põhja ei kõrbeks.
8. Prae umbes 5 minutit ning siis lisa keedetud kartul.
9. Sega kõik omavahel kokku, lase mõni minut madalal tulel haududa ning serveeri riisiga.
Print
Soovi korral lisa koos spinatiga ka pool purki kookospiima, et karri oleks kreemisem ning vedelam. Mina teen vahel kookospiimaga, vahel ilma. Kui teen ilma, siis lisan veidi rohkem vett.

* Karrisse sobib hästi ka koriandripulber ning köömed. Kuna mulle need ei maitse, siis retseptis neid pole. Garam masalat lisan veidi, sest seal need maitsed mind ei häiri.