Vegan soolaseenesalat
Vegan soolaseenesalat
Ettevalmistamise aeg: 25 Minutit
Valmimisaeg: 5 Minutit
Aeg kokku: 30 Minutit
Vaja läheb
Salati jaoks
- 250 g soolaseeni või soolamata seeni vees*
- Väike valge sibul
- Värsket tilli või murulauku
India pähkli hapukoore jaoks
- 125 g röstitud India pähkleid
- 90 ml külma vett
- 2 tl värske sidruni mahla
- 2 tl valgeveiniäädikat
- Soola
- Pipart
Valmistamine
1.
Tee valmis India pähkli hapukoor. Keeda pähkleid 15-20 minutit. Kurna ja pane vee, sidrunimahla, äädika, soola ja pipraga blenderisse. Blenderda mõni minut, kuni saad mõnusalt kreemise koore. Vajadusel lisa vett juurde, kui segu liiga paks jääb.
2.
Pane kaste külmkappi või pista korraks sügavkülma.
3.
Haki peeneks seened, sibul ja till või murulauk.
4.
Sega kõik salati koostisosad omavahel kokku. Maitse ja vajadusel pane veel soola või pipart juurde.
5.
Pane vähemalt üheks tunniks külmikusse, et maitsed omavahel seguneksid.
6.
Serveeri musta leiva või muu sobiva leivaga.
Print
*Kui kasutad soolamata seeni, siis pane need ise kogu ööks soolavette seisma.