Vegan mac and cheese

Vegan mac and cheese

Ettevalmistamise aeg: 5 Minutit
Valmimisaeg: 20 Minutit
Aeg kokku: 25 Minutit

Vaja läheb

Juust
  • 3 suuremat kartulit
  • 1 suurem porgand
  • 60 ml õli
  • 1 spl õunaäädikat*
  • Pipart
  • Soola
  • 0,25 tl kurkumit
  • 8-9 spl maitsepärmi
  • 0,25 tl küüslaugupulbrit
  • 0,25 tl sibulapulbrit
Pasta
  • 400 g sarvemakarone
  • Meresoola

Valmistamine

1. Koori ja tükelda kartulid ja porgandid. Keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks.
2. Samal ajal keeda teises potis pasta.
3. Keedetud kartulid ja porgandid pane blenderisse koos õli, õunaäädika, pipra, soola, kurkumi, maitsepärmi ning küüslaugu- ja sibulapulbriga.** Lisa ka veidi vett. Blenderda kuni saad kreemja kastme. Vahepeal võid veel vett lisada, kui kaste liiga paks on.
4. Sega pastaga kokku ja serveeri koheselt. Ahjuroa valmistamiseks pane segu ahjuvormi, lisa peale riivjuustu ja küpseta 10-15 minutit 200 kraadi juures.
Print
* Õunaäädika asemel sobib ka sidrunimahl.
** Kui võimalik, siis ära sulge blenderi kaant täielikult. Kuumus võib surve tekitada. Minu kaanel on keskel ümmargune osa, mille eemaldan, kui blenderdan kastet.