Vegan kartuligratään
Vegan alternatiiv klassikalisele kartligratäänile. Kooreks soovitan kasutada soja- või kaerakoort, sest need on kõige paksema konsistentsiga ja kogu vorm jääb kreemikam. Juustu pane täpselt nii palju kui hing ihkab ja naudi! Kui armastad erinevaid ürte, siis soovitan lisada ka tüümiani!
Vegan kartuligratään
Ettevalmistamise aeg: 10 Minutit
Valmimisaeg: 20 Minutit
Aeg kokku: 30 Minutit
Vaja läheb
- 750 g kartuleid
- 250 ml paksemat vegan toidukoort
- 2-3 spl maitsepärmi
- Maitse järgi soola ja pipart
- Riivitud veganjuustu
Valmistamine
1.
Koori kartulid ja viiluta neist õhukesed kettad (ideaalis mandoliiniga).
2.
Keeda kartuleid soolatud vees, kuni need on poolpehmed (3-5 minutit).
3.
Sega kokku toidukoor, maitsepärm, sool ja pipar.
4.
Soovitan kasutada kahte ümmargust keraamilist vormi, mille läbimõõt on 18 cm, aga võid ka kasutada ühte suuremat.
5.
Pane vormi(de) põhja esmalt kaste, seejärel lao peale kartulid ja puista juustuga üle. Lao 2-3 kihti ja kõige peale pane kaste ja juust.
6.
Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni juust on sulanud ja kartulid on täiesti pehmed.
7.
Serveeri koheselt. Soovitan maitseks peale panna ka tükeldatud rohelist sibulat või murulauku.
Print