Vegan “kanapasta”

Kui igatsed vana head kanapastat, aga soovid oma toitu nautida 100% kannatustevabalt, siis see retsept on sulle! Kana asemel naudi krõbedaks praetud tofukuubikuid.

Vegan ``kanapasta``

Ettevalmistamise aeg: 15 Minutit
Valmimisaeg: 30 Minutit
Aeg kokku: 45 Minutit
Mitmele: Kahele

Vaja läheb

  • Soola
  • 100 g tofut, kuubikud
  • 1 spl maisitärklist
  • 150 g pastat (nt spagetid või linguine)
  • 1 väike sibul, tükeldatud
  • 2 küüslauguküünt, pressitud või tükeldatud
  • Pool keskmist paprikat, tükeldatud*
  • 250 ml kaera- või sojakoort
  • 0,25 tl Santa Maria broilerimaitseainet
  • 2-3 spl maitsepärmi
  • Riivjuustu

Valmistamine

1. Pane tofukuubikud, sool ja maisitärklis karpi. Raputa kuni tofu on seguga kaetud.**
2. Keeda soolaga maitsestatud vees pasta.
3. Prae sibul, paprika ja küüslauk keskmisel tulel, kuni sibul on õrnalt läbipaistev.
4. Lisa pannile kaerakoor, broilerimaitseaine, maitsepärm ja maitse järgi soola. Lisa ka paar supilusikatäit pastakeeduvett. Sega korralikult läbi ja lase madalal tulel mõni minut podiseda.
5. Sega keedetud pasta ja koor.***
6. Raputa peale veel juustu.
Print
* Soovitan kasutada kollast ja punast paprikat, sest need on kõige magusamad.
** Kui soovid eriti ``kanast`` pastat, siis lisa ka tofule broilerimaitseainet.
*** Kui soovid veel kreemisemat pastat, lisa pisut riivjuustu.