
Vegan Caesari salat Vöneri kastmega
Selle retsepti juures kasutan poest ostetud kastet. Maitse ei kannata selle all kuidagi, vaid vastupidi – tegu on imehea salatiga, mida sööksin kasvõi iga päev.






Vegan Caesari salat Vöneri kastmega
Ettevalmistamise aeg: 15 Minutit
Valmimisaeg: 25 Minutit
Aeg kokku: 40 Minutit

Vaja läheb
Salat
- 200 g kirssploomtomateid
- 450 g jääsalatit*
- 200 ml Vöner Mother of Sauces kastet
Küüslaugukrutoonid
- 2-3 viilu röstsaia
- 2 küüslauguküünt
- 3 spl oliiviõli
Krõbe tofu
- 250 g maitsestamata tofut
- 4 spl sojakastet
- 3 spl õli
- 0.5 spl Kreftit**
- 1/4 apelsini mahl
Valmistamine
1.
Lõika tofu viiludeks, kuivata salfaga ning jäta korraks kõrvale.
2.
Sega kausis tofumarinaadi koostisosad - õli, sojakaste, Krefti ja apelsinimahl. Vispelda läbi.
3.
Kasta kõik tofuviilud marinaadi sisse ja jäta kõrvale.
4.
Pane ahi 200C juurde sooja. Pressi küüslauk pisikesse kaussi ning kalla õli peale. Sega läbi.
5.
Määri saiadele õli-küüslaugusegu ja pane ahju 10 minutiks.
6.
Pane pliit keskmisele tulele sooja. Pane tofu pannile ning prae mõlemalt poolt umbes 10 minutit. Vahepeal lisa ka marinaadi pannile.***
7.
Kui tofu praeb, tükelda samal ajal salat sobivateks tükkideks ja tomatid lõika pooleks.
8.
Kui krutoonid ja tofu on valmis, lõika need kuubikuteks.
9.
Pane kõik koostisosad kaussi, lisa kaste peale ja sega läbi.
Print
*Võid ka muud salatit kasutada (mulle ei maitse rooma salat, selle pärast valisin jääsalati).
**Võid ka muud vürtsikat kastet nt Srirachat kasutada.
***Kui marinaadi pannile lisad, siis ettevaatust! See pritsib täiega, pane kaas võimalikult kohe peale.