Juustune veganlasanje seentega

Veidi tervislikum variant klassikalisest lasanjest, kuhu lisasin erinevaid köögivilju, seeni ja hakksoja. Sobib hästi valmistamiseks olulistel tähpäevadel!

Juustune veganlasanje seentega

Ettevalmistamise aeg: 20 Minutit
Valmimisaeg: 50 Minutit
Aeg kokku: 1 Tund 10 Minutit

Vaja läheb

  • Lasanjeplaate
  • 100 g veganjuustu
  • Tomativiile
  • Serveerimiseks basiilikut
  • 250 g šampinjone või muid seeni
Hakksojasegu
  • 200 g kuivatatud hakksojagraanuleid
  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • 2-3 küüslauguküünt
  • Õli praadimiseks
  • Hakklihamaitseainet
  • 400 g purustatud tomateid (purgis)
Juustukaste
  • 6 spl ekstra väärisoliiviõli
  • 5 spl nisujahu
  • 900 ml suhkruvaba kaerapiima
  • 1 tl Dijon sinepit
  • 100 g veganjuustu
  • 5-6 spl maitsepärmi
  • Soola
  • Pipart
  • 0,5 tl kurkumit
  • 0,5 tl suitsupaprikapulbrit

Valmistamine

1. Kalla hakksojale peale keev vesi, lase seista 5-10 minutit. Samal ajal tükelda sibul, pressi küüslauk, koori ja riivi porgand. Kurna soja. Prae sibul, küüslauk, porgand ja soja keskmisel tulel umbes 15 minutit. Lisa hakklihamaitseaine ja purustatud tomatid. Prae 2 minutit ning tõsta kõrvale.
2. Tükelda seened. Prae soola ja pipraga ilma õlita kuni seentest irdunud vesi on aurustunud. Lisa pisut õli ja prae kuni seened on kergelt pruunikad.
3. Kastme valmistamiseks kuumuta keskmisel kuumusel potis õli. Kui õli on kuum, lisa jahu ja sega vispliga. Lisa kogu piim. Sega järjepidevalt paar minutit kuni kaste on sobiva paksusega. Keera kuumus maha. Lisa sool, pipar, kurkum, suitsupaprikapulber ja maitsepärm. Sega korralikult läbi. Lisa juust ja sega kuni kogu juust on sulanud. Maitse, vajadusel lisa soola juurde.
4. Pane ahjuvormi (mina kasutasin 18 x 28 cm vormi) põhja pisut juustukastet ja seejärel plaadid, hakksoja ja kaste. Vormi keskele lisa ka praetud seened. Korda kihtide lappimist kuni vorm on peaaegu täis. Kõige pealmiseks kihiks pane juust, kaste, õhukesed tomativiilud ning peale raputa sobiv kogus maitsepärmi.
5. Küpseta 180-200 kraadi juures umbes 40 minutit. Katsu ka vahepeal noaga, kas plaadid on pehmed. Enne serveerimist lase lasanjel seista 15 minutit. Serveeri värske basiilikuga.
Print