Juustune kartulivorm

Juustune kartulivorm

Ettevalmistamise aeg: 15 Minutit
Valmimisaeg: 60 Minutit
Aeg kokku: 1 Tund 15 Minutit

Vaja läheb

Vorm
  • Kartulid*
  • Sool
  • Õli
  • 1 pakk Violife'i pitsajuustu
Koorene kaste
  • 2 pakki Alpro soja cuisine'i
  • 4 küüslauguküünt
  • 5 spl maitsepärmi**
  • Sool
  • Pipar

Valmistamine

1. Koori kartulid. Viiluta mandoliiniga väga õhukesteks viiludeks. Kui mandoliini pole, püüa lõigata võimalikult õhukesed viilud.
2. Riivi juust.
3. Pressi küüslauk. Sega kausis Alpro koor, küüslauk, sool, pipar ja maitsepärm.
4. Määri vormi põhi õliga kokku ning hakka kartuleid korrapäraselt laduma. Iga kihi kartulite peale raputa veidi soola ning pane nii palju kastet, et kartulid oleks kaetud.
5. Kui jõuad vormi keskele ladumisega, pane ühe kihi vahele riivitud juustu veidi.
6. Kui vorm on täis saanud, pane kõige peale kaste, kiht maitsepärmi ning ülejäänud juust.
7. Küpseta 180-kraadises ahjus 45-60 minutit.*** Lase vormil 10-15 minutit veel seista enne kui sööma hakkad.
Print
* Oleneb vormi suururest, kui palju Sul kartuleid vaja läheb. Ma tegin väikese vormiga ja sinna mahub kuskil 6 suurt kartulit.

** Või pane julgelt rohkem, aga vaata, et kaste liiga paksuks ei läheks.

*** Vahepeal katsu hambaorgiga, kas kartulid on pehmed.