Juustune kartulivorm

Juustune kartulivorm

Ettevalmistamise aeg: 15 Minutit
Valmimisaeg: 60 Minutit
Aeg kokku: 1 Tund 15 Minutit

Vaja läheb

Vorm
  • Kartuleid*
  • Soola
  • Ekstra väärisoliiviõli, vormi määrimiseks
  • 1 pakk Violife'i pitsajuustu (200 g)
Koorene kaste
  • 2 pakki Alpro Soja Cuisine koort (üks pakk on 250 ml)
  • 4 küüslauguküünt
  • 5 spl maitsepärmi**
  • Soola
  • Pipart

Valmistamine

1. Koori kartulid. Viiluta need mandoliiniga väga õhukesteks viiludeks. Kui mandoliini pole, püüa lõigata võimalikult õhukesed viilud.
2. Kui kasutad riivimata juustu, siis riivi see.
3. Pressi küüslauk. Sega kausis Alpro koor, küüslauk, sool, pipar ja maitsepärm.
4. Määri vormi põhi õliga kokku ja hakka kartuleid korrapäraselt laduma. Iga kihi kartulite peale raputa veidi soola ja pane nii palju kastet, et kartulid oleks kaetud.
5. Kui jõuad vormi keskele ladumisega, pane ühe kihi vahele riivitud juustu. Nii jääb kogu vorm mõnusalt juustune.
6. Kui vorm on täis saanud, pane kõige peale kaste, kiht maitsepärmi ja ülejäänud juust.
7. Küpseta 180-kraadises ahjus 45-60 minutit.*** Lase vormil 10-15 minutit veel seista enne kui sööma hakkad.
Print
* Oleneb vormi suururest, kui palju Sul kartuleid vaja läheb. Ma tegin väikese vormiga ja sinna mahub kuskil 6 suurt kartulit.
** Või pane julgelt rohkem, aga vaata, et kaste liiga paksuks ei läheks.
*** Vahepeal katsu hambaorgiga, kas kartulid on pehmed.