Gnocchi’d Arrabbiata kastmes

Valmista õhtusöögiks üks autentne vahemereäärne maitsev gnocchi roog! 

Gnocchi'd Arrabbiata kastmes

Ettevalmistamise aeg: 10 Minutit
Valmimisaeg: 25 Minutit
Aeg kokku: 35 Minutit
Mitmele: 4

Vaja läheb

Gnocchi'd
  • 1 kg kõrge tärklisesisaldusega kartuleid
  • 200 g nisujahu
  • 20 g margariini
  • Soola
  • Pipart
  • Purustatud muskaatpähklit
Arrabbiata kaste
  • 3 suurt küpset ploomtomatit
  • 2 küüslauguküünt, tükeldatud
  • 2 sl ekstra väärisoliiviõli
  • Värsket basiilikut
  • Tšillihelbeid
  • Soola
  • 1 tl suhkrut
  • Suitsupaprikapulbrit

Valmistamine

1. Keeda kartulid ja tambi need pudruks. Lisa margariin, sool ja muskaatpähkel. Vaata kindlasti, et pudrus ei oleks tükke. Lase segul piisavalt jahtuda, et saaksid seda käte vahel töödelda.
2. Lisa vähehaaval jahu. Samal ajal sõtku teise käega valmivat tainast. Tainas ei tohiks jääda liiga niiske ega liiga kuiv.
3. Kui tainas on valmis, vormi mitu pikka umbes 1,5 cm läbimõõduga “vorstikest”. Nendest omakorda lõika sobiva suurusega gnocchi’d.
4. Keeda gnocchi’sid rohkes vees, kuni need tõusevad veepinnale. Selle järgi saad aru, et need on valmis.
5. Kastme jaoks purusta küpsed tomatid käte vahel. Soovi korral võid koore eemaldada, aga see pole vajalik.
6. Pane tomatid ja küüslauk pannile. Hauta madalal kuumusel mõni minut. Lisa sool, suhkur, suitsupaprika ja tšillihelbed. Kui tomatid on küpsed, lisa käte vahel purustatud värske basiilik ja lase umbes 3 minutit maitsetel omavahel seguneda.
7. Kui kaste on valmis, sega see gnocchi’dega. Serveeri!
Print